Snel schakelen

Jan van Loon, teamleider Technisch beheer ICT bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg (VvG) in Venray

De VvG koopt hardware via BeeDirect; voornamelijk netwerk- server- en werkplekapparatuur.

Hoe bevalt BeeDirect?


In de 2 jaar dat we nu samenwerken, ben ik langzaam steeds meer gaan proberen. Het blijkt gewoon dat de offertes van BeeDirect structureel lager zijn, doordat ze de onderhandelingen rechtstreeks met de fabrikant voeren.


Wat valt op?


BeeDirect is toegankelijk en bereikbaar. Als ik bel, krijg ik direct iemand aan de lijn met verstand van zaken. Over ’t algemeen wordt mijn bericht dan snel opgevolgd.
Doordat we niet merkvast zijn, kunnen we bij BeeDirect switchen als dat qua prijs aantrekkelijk is. Nu we kiezen voor energiearme beeldschermen en thin clients hebben we veel minder energiekosten. Door deze besparing en door de lage aanschafprijs verdient de hardware zich al terug binnen de afschrijftijd. Hierdoor kunnen we ook grotere hoeveelheden in een keer vervangen, wat de prijs weer drukt.
Bij de selectieprocedure brengt BeeDirect ons ook in contact met de specialisten van diverse bedrijven en regelt demo’s om onze testen daarmee te doen. De fase voor de bestelling is natuurlijk minstens zo belangrijk.Doordat we niet merkvast zijn, kunnen we bij BeeDirect switchen als dat qua prijs aantrekkelijk is. Nu we kiezen voor energie-arme beeldschermen en thin clients hebben we veel minder energiekosten. Door deze besparing en door de lage aanschafprijs verdient de hardware zich al terug binnen de afschrijftijd. Hierdoor kunnen we ook grotere hoeveelheden in een keer vervangen, wat de prijs weer drukt.
Bij de selectieprocedure brengt BeeDirect ons ook in contact met de specialisten van diverse bedrijven en regelt demo’s om onze testen daarmee te doen. De fase voor de bestelling is natuurlijk minstens zo belangrijk.


Waarom BeeDirect?


Omdat ik houd van snel schakelen. Als het ijzer heet is, wil ik het smeden. Bij BeeDirect krijg ik snel de offertes gestuurd.
We bestellen de grote brokken, zoals thin clients, laptops en netwerkcomponenten, via BeeDirect. Wat voor ons echter prettig is dat we ook de incidentele stukjes bij hen kunnen krijgen. Als er bijvoorbeeld een server kapot is, heb je niks aan een duur onderhoudscontract met de dealer. Die belt wel binnen een dag terug, maar dan moet het daar nog over heel wat schijven voordat je hebt wat je wilt: een server die het doet.
Vanuit onze ervaring weten wij zelf bijna altijd wat er moet gebeuren om de storing op te lossen. De enige behoefte die ik dan heb, is om snel en goedkoop het benodigde onderdeel in te kopen. De rest is operationeel al afgedekt omdat bijna alles redundant is uitgevoerd, waardoor er geen operationele problemen zijn gedurende de tijd van de reparatie.
Door de goede prijs van BeeDirect kan ik nu gewoon bepaalde speercomponenten op voorraad houden. Daarnaast heb ik met hen de afspraak dat ze bepaalde onderdelen met spoed leveren als het stuk is. We zetten het er dan zelf in. En als er echt iets helemaal stuk is, kan ik altijd via BeeDirect een specialist inschakelen.


Bij de BeeDance

Het verhaal is niet alleen helder, de praktijk wijst het ook uit. De offertes van BeeDirect blijken structureel lager uit te vallen dan van eerdere IT-leveranciers.


Geplaatst op maandag 23 januari 2012

« terug naar overzicht

BeeUpToDate

Fabrikanten